Natural

natural

Breaking News

Dünyanın Sonu Temalı Virüs Salgını Konulu İzlenmesi Gereken Filmler




Dünyanın Sonu Temalı Virüs Salgını Konulu İzlenmesi Gereken Filmler (Alıntıdır)



Muhtemelen dünyanın sonu salgın hastalıklarla birlikte gelecektir diye başlamak istiyorum, şöyle bir baktığımızda kolera, veba, SARS, H5N1 ve AIDS gibi grip virüsleri dünya genelinde birçok hayata mal olmuştur. Dünya üzerinde yaşananlar dikkate alındığında, gelecekte en büyük korkuların başında virüs salgınlarınınolabileceği gelmektedir. Sinema da bu tür salgınları sık sık konu edinmektedir. Sıralama IMDb puanları baz alınarak küçükten büyüğe doğru yapılmıştır. işte dünyanın sonu konulu birbirinden güzel ve kaliteli filmler.
1- Carriers / Veba – IMDb: 6,1 ( 2009 )
Danny’nin en büyük hedefi, vebadan korunmak için Meksika Körfezi’nde kimsenin ulaşamayacağı bir kumsala gitmektir. Bu hastalıktan kurtulmayı ve uzaklaşmayı takıntı haline geitren Danny, kardeşi Brian, kendi kız arkadaşı Bobby ve okuldan arkadaşı olan Kate ile birlikte, hayalini kurduğu güvenli olacağını düşündüğü bu yere doğru yola çıkarlar.
2- Love in the Time of Cholera / Kolera Günlerinde Aşk – IMDb: 6,4 ( 2007 )
Florentino Ariza, Fermina Dazave’ye 13 yaşında ilk gördüğü andan itibaren aşıktır. Fremina’nın babası, kızı için Florentino’dan daha uygun bir damat adayı düşünmektedir ve kızını bu ilişkiden kurtarmak için evden uzaklaştırmıştır. Juvenal Urbino adlı doktor ise, uygun bir damat adayıdır ve bu ilişkiler çerçevesinde hiç beklenmeyen bazı sürprizler yaşanacaktır.
3- Outbreak / Tehdit – IMDb: 6,5 ( 1995 )
Albay Sam Daniels, Zaire’de görülen oldukça ciddi ve ölümcül bir virüsün araştırılması için görevlendirilen bir bulaşıcı hastalıklar uzmanıdır. Yaptığı araştırmalarda, bu virüsün ABD’ye de ulaştığını keşfeder. Şayet, gereken tedbirler alınmazsa ve durdurmak için çaba sarf edilmezse, çok değil birkaç hafta içinde tüm Amerika’yı tehdit edebilecek bir virüstür.
4- Blindness / Körlük – IMDb: 6,6 ( 2008 )
Bir şehirde, sebebi bilinmeyen bir şekilde bulaşıcı bir körlük salgını başlamıştır. Bu salgından etkilenmeyen tek kişi, bir göz doktorunun karısıdır. Beyaz körlük olarak adlandırılan bu salgın, herkesi etkilemeye başlamıştır. Şehirde yaşanmakta olan kaosu ve salgının gitgide yayıldığını gören göz doktorunun karısı, hem kendisini hem de ailesini bu kötü durumdan kurtarmak için çabalayacaktır.
5- The Crazies / Salgın – IMDb: 6,6 ( 2010 )
Zehirli bir madde kasabanın içme suyuna karışır ve kasabadaki insanları birer psikopat katile dönüştürür. Yetkililer de kasabayı karantinaya alırlar. İlk bakışta kusursuz bir hayatın olduğu düşünülebilecek bu kasabanın sakinlerinin, kontrollerini yitirip cani katillere dönüşmesi yüzünden Amerikan Rüyası biter. Kasabadaki salgının önüne geçmeye çalışan Amerikan Ordusu, kasabanın tüm giriş ve çıkışlarını kapatınca, kasabada sağlıklı olan insanlar ile psikopat katillere dönüşenler arasında büyük bir kaos yaşanmaya başlar.
6- Gamgi / Grip – IMDb: 6,7 ( 2013 )
Birdenbire ortaya çıkan bilinmeyen bir hastalık, bölgesel tahribatlara neden olmaktadır. Bu hastalık insanlara solunum yoluyla bulaşmakta, üzerinden 36 saat geçtikten sonra da ölümler yaşanmaktadır. Ne olduğu bilinmeyen bu hastalığı yok etmek ve ölümlerin önüne geçebilmek amacıyla, bir doktor ile bir itfaiyeci birlikte mücadele etmeye başlarlar.
7- Contagion / Salgın – IMDb: 6,7 ( 2011 )
İnsanların hava ve solunum yolu ile kaptığı, kısa süre içinde öldüren bir virüs, insanlar arasında hızla yayılmaya başlamıştır. Uzmanların oluşturduğu bir ekip, bu virüs salgınına çare bulmaya çalışırken, diğer yandan da insanlar arasında hızlı bir şekilde yayılan salgının yarattığı panik ortamını kontrol etmeye çalışmaktadırlar. İnsanlar, kendi canlarını kurtarmanın çabası içindeyken, bir de toplumsal bir dağılmanın eşiğine gelmişlerdir.
8- Resident Evil / Ölümcül Deney – IMDb: 6,7 ( 2002 )
Raccoon şehri dışında yer alan Hive adlı genetik araştırma merkezi, Umbrella Corp. tarafından yönetilip kontrol edilmektedir. Buradaki araştırmalarda, yapılan deneylerden elde edilen T-Virüs adındaki virüs, bir hırsız tarafından ele geçirilerek araştırma merkezinin içine salınmıştır. T-Virüs, The Red Queen olarak adlandırılan yapay zekayı da kontrolü altına almış, merkezde çalışan insanlara da bulaşmaya başlamıştır. Merkezdeki herkes zombiye dönüşmüş ve yapay zeka Red Queen tarafından yönetilmeye başlanmıştır. Red Queen’in durdurulması amacıyla buraya gelen ekip, zombilerle de savaşmak zorundadırlar.
9- Warm Bodies / Sıcak Kalpler – IMDb: 6,9 ( 2013 )
Takriben 8 yıl kadar önce, nasıl yayıldığı ve nedeni bile hatırlanamayan bir zombi salgını başlamıştır. Salgına yakalanmayan insanların sayısı, zombilerin sayısından daha azdır. Yaşamaya çalışan insanlar, tüm teknolojilerine karşın ancak yüksek duvarlar arkasısa saklanarak kendilerini güvene almışlardır. Pek çok zombi gibi havaalanında yaşamakta olan R, diğer zombi arkadaşlarıyla beslenmek için çıktıklarında kendisini öldürmeye çalışan Julie ile karşılaşmıştır. Aslında onu ısırması ve yemesi gerekir, ancak o Julie’ye aşık olmuştur. Bunun üzerine, R’nin kaybetmiş olduğu insani duyguları birer birer tekrar geri gelmeye başlamıştır.
10- World War Z / Dünya Savaşı Z – IMDb: 7,0 ( 2013 )
İki kızı ve karısıyla mutlu ve huzurlu bir hayatı olan Gerry Lane, ailesiyle arabada trafikte beklerlerken yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anlar. Hiç beklemediği bir tehlike hızla yaklaşmaktadır. Gerry, ailesini güvenli bir bölgeye yerleştirip, dünyanın karşı karşıya olduğu tehlikeye ve zamana karşı yarışarak üzerine düşeni yapacaktır.
11- 28 Weeks Later / 28 Hafta Sonra – IMDb: 7,0 ( 2007 )
Britanya’da yayılmış olan Rage adı verilen virüsün meydana getirdiği karmaşa kontrol edilmiş, insanlar terk etmek zorunda kaldıkları evlerine geri dönmeye başlamışlardır. Londra’daki düzenin sağlanması ve insanların emniyetli bir şekilde evlerine dönebilmesi için ABD ordusu da yardımcı olmaktadır. Ancak bilmedikleri bir şey vardır; Rage virüsü, insanların yaptığı tüm planları boşa çıkarabilecek derecede tehlikeli ve sinsidir…
12- Perfect Sense / Yeryüzündeki Son Aşk – IMDb: 7,1 ( 2011 )
Yemek yapma konusunda usta bir şef olan Michael, buna karşın ilişkilerinde bağlanma problemi yaşayan biridir. Dr. Susan ise, soğuk görünümlü ve uzun zamandır sadece işini düşünen ve hayatına kimseyi sokmayan biridir. Michael ile Susan birbirlerine yakınlık duymaya başlarken, dünya çapında insanların duygularını yok etmesine neden olan salgın bir hastalık başlamıştır. Tüm dünyadaki insanlar, teker teker sevme yetilerini kaybetmektedir. Peki, Michael ve Susan’ın birbirlerine olan aşkları ne olacak?
13- The Andromeda Strain / Andromeda Esrarı – IMDb: 7,2 ( 1971 )
Arizona yakınlarında bulunan küçük bir kasabaya araştırma uydusu düşer ve parçalanır. Akabinde de büyük tehlikelere yol açar. Çünkü dünya dışı tehlikeli öldürücü bir virüs, kaza sırasında serbest kalmış ve kasabadaki herkesin ölmesine neden olmuştur. Yaşanan bu olayın çözümü için bir grup bilim adamı ve doktor görevlendirilmiştir. Şimdi, virüsü yok etmek için zamana karşı bir yarışa gireceklerdir.
14- I Am Legend / Ben Efsaneyim – IMDb: 7,2 ( 2007 )
Başarılı bir bilim insanı olan Robert Neville de tedavisi bulunamayan, insan yapımı olan korkunç virüsü kontrol altına alamaz. Ancak Neville’ın, bir şekilde bu virüse karşı bağışıklığı vardır. Belki de New York’ta hatta dünyada hayatta kalan tek insan o olabilir. Üç sene süresince umudunu hiç kaybetmeden her gün telsiz mesajı göndermekte, hayatta kalan başka insanları bulmaya çalışmaktadır.
15- Dawn of the Dead / Ölülerin Şafağı – IMDb: 7,4 ( 2004 )
Çalıştığı hastaneden çıkan hemşire Ana, evine ve sevdiği kocasının yanına döner. Bir sonraki gün kocası yan komşuları tarafından öldürülmüştür. Ama hayat devam etmektedir ve yeniden hayatın içine dönüş yapar. Mahallesindeki kaosu ve çevrede toplanan zombileri gören Ana evi terk edip kaçar. B,r süre sonra bir polis ile kurtulmaya çalışan başka insanlara rastlar. Bir alışveriş merkezine girip kendilerini emniyete almak isterler. Sonrasında diğer insanlar da gelir ve yaşamak için artık birbirlerine kenetlenmeleri gerekmektedir.
16- The Painted Veil / Duvak – IMDb: 7,5 ( 2006 )
Kitty, üst sınıfa ait bir kadındır ve bazı yanlış sebeplerden dolayı, orta sınıfa mensup biri olan doktor Walter ile evlenmiştir. Evli çift Şangay’a gitmiştir ve Kitty burada başka bir erkekle ilişki yaşar. Karısının kendisini aldattığını öğrenen Walter, Kitty’den intikam almak için Çin’de ölümcül bir salgının yaşandığı, en ücra yerlerden birinden gelen iş teklifini kabul ederek onu da yanında götürür. Yolculuklarında ilişkileri yavaş yavaş bir anlam kazanmaya başlamış, Çin’in bu ücra ancak en güzel köşelerinden birinde ortak bir amaçları olur.
17- Rec / Rec: Ölüm Çığlığı – IMDb: 7,5 ( 2007 )
Bir televizyonda muhabirlik yapan Angela ile kameraman Pablo, konusu itfaiyeciler olan bir program hazırladıkları esnada yangın ihbarı gelir ve fırsat Angela’nın ayağına gelmiştir. İtfaiyecilerle birlikte yangın ihbarının olduğu yere gidecekler ve haberi canlı canlı yaşayabileceklerdir. Yaşlı bir kadın yangında ölmüştür, ancak yangının olduğu eve gittiklerinde yaşlı kadının ev kazası sonucu ölmediği sürprizi ile karşılaşacaklardır.
18- 28 Days Later / 28 Gün Sonra – IMDb: 7,6 ( 2002 )
İngiltere’deki bir araştırma laboratuarında, hastalıklı şempanzeler nedeniyle yayılmış olan virüse yakalanan insanlar ve tüm İngiltere zor bir durumla karşı karşıyadır. Salgınla mücadele edenler, yalnızca virüsü yok etmekle değil, virüs bulaşmış insanlarla da uğraşmak durumundadır. En son çare olarak asker kontrolündeki sığınağa taşınırlar, ancak başkaca problemlerde oluşacaktır.
19- Children of Men / Son Umut – IMDb: 7,9 ( 2006 )
Yıl 2027, dünya çapında sebebi bilinmeyen bir takım olaylar meydana gelmektedir. En son doğan bebeğin üstünden tam 19 yıl geçmiştir ve insanoğlu üreyemez bir duruma gelmiştir. Devletlerin politikalarını da etkileyen bu durum, yaşananların nedenini bulmak için çaba gösteren insanların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.
20- Night of the Living Dead / Yaşayan Ölülerin Gecesi – IMDb: 8,0 ( 1968 )
Kardeş olan Johnny ile Barbra, oldukça uzakta ve izbe bir yerde olan babalarının mezarını ziyaret ederler. Mezarın başında dualarını eden kardeşler, bu sırada onlara yaklaşan yabancı bir silüetin olduğunu fark ederler. Johnny, Barbra’nın tam tersi oldukça rahat davranmaktadır. Ancak yabancının saldırısına uğrar ve olduğu yerde ölür. Fakat bu bir son değildir ve oldukça ürkütücü başlangıcın habercisidir…
21- Dawn of the Dead / Ölülerin Şafağı – IMDb: 8,0 ( 1978 )
Roger ve Peter polis memurudurlar. Zombilerin istila ettiği bir apartmanı temizlerle ve rdından yakınlardaki bir TV istasyonuna sığınırlar. Buradaki iki televizyon çalışanını da yanlarına alarak, helikopterle bir alışveriş merkezine kadar giderler. Yanlarına erzak almak amacıyla geldikleri alışveriş merkezinde, planladıkları süreden daha uzun kalacaklardır. Çünkü neredeyse bütün zombiler bu alışveriş merkezine girmek istemektedir.
22- Twelve Monkeys / 12 Maymun – IMDb: 8,1 ( 1995 )
Dünya çapında 1997 yılında yayılan bir virüs nedeniyle, yaklaşık 5 milyardan fazla insan hayatını kaybetmiştir. Hayatta kalan az sayıdaki insan, yer altında virüsten korunmayı başarmıştır. Bu insanlar virüsle ilgili bir çözüm bulmak amacıyla zaman makinesi icat etmişlerdir. Amaçları zamanda geriye gidip, virüsün yayılmasına engel olmaktır. Ancak makine test sürecindedir ve üzerinde kullanacakları ilk isim de bir mahkum olan James Cole’dür. İlk seferinde başka bir tarihe giden Cole, ikinci denemde doğru tarih olan 1990 yılına gönderilir. Gittiği yer bir akıl hastanesidir.
Listenin sonuna geldik buraya kadar sabırlı bir şekilde incelemeyi başaranlara aşağıdaki listeyi de incelemelerini öneriyorum, liste içinde The Walking dead dizisi kesinlikle izlenmeyi hak ediyor ve bende şiddetle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok